Over Mij

Ik word blij van beelden maken, een glimlach of een schaterlach, de tederheid van een pasgeboren baby, een drukke grote groep in de studio die een ongedwongen foto willen hebben voor oma’s verjaardag, of op locatie te improviseren en mooie beelden te maken van een bruidspaar. Heerlijk is het om emotie vast te leggen.

Al jaren ben ik ermee bezig. Het begon in mijn ouderlijk huis waar mijn vader zijn studio en doka had, ik keek graag met hem mee en mocht hem wel eens helpen. Toen ik 13 jaar was bouwde ik een studio op mijn kamer met een laken en een oude lamp van mijn vader. Hiermee maakte we portretten. We ontwikkelde ze zelf en maakte ze bruintoon/sepia in de thee, er was toen namelijk nog geen Photoshop.

Vanaf mijn 19e ben ik serieus gaan fotograferen en gaan werken bij verschillende studio’s en fotografen. Portretfotografie, glamourfotografie, kinderfotografie en veel huwelijksreportages. Vervolgens ben ik voor mijzelf begonnen en heb de fotovakschool gevolgd in Apeldoorn.

De afwisseling boeit mij enorm; het ene moment ben je serieus aan het fotograferen voor een voorlichtingsfolder van een ziekenhuis en het andere moment lig je op je buik te gillen en gekke geluidjes te maken bij een familie shoot.

Eigenlijk vind ik alles leuk om te fotograferen van culinaire stillevens tot schoolfotografie. Altijd weer die uitdaging om mooie beelden te maken.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden en mijn werkwijze?
Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten.

 

Hanneke